Balkanweek

in WZC De Zilverberg

In de week van 14 tot 18 maart maakten de bewoners van rusthuis De Zilverberg kennis met de Balkan. Woensdagmiddag genoten de bewoners van een optreden van volksdansgroep Choronde, die uitgedost in typische klederdracht en op traditionele Oost-Europese muziek het beste van zichzelf gaf op verschillende locaties in het rusthuis.

Eerder deze week maakten de bewoners ook al kennis met typische lekkernijen, van wodka tot golabki of gevulde koolrolletjes. Nog op het programma staan een reis door Oost-Europa aan de hand van verschillende steden en live-muziek. “Alles gebeurt in het kader van ‘VIVIAL…Muziek die verbindt’”, vertelt Guido Declercq van La Baracca vzw. “Bedoeling van het hele opzet is de nieuwkomers onder het personeel de kans te geven alle aspecten van hun cultuur te tonen aan collega’s en bewoners.”

Nu de Balkan deze week cultureel centraal staat, speelt De Zilverberg trouwens ook in op de actualiteit. Het rusthuis verkoopt namelijk ijscoupes, stekjes van pannenkoekenplantjes en vanillewafeltjes ten voordele van Oekraïne.

Fragment Balkanweek