Wat is Vivial?

“VIVIAL…Muziek die verbindt” is een nieuw cultureel initiatief dat de brug slaat tussen CULTUUR en ZORG. We spelen in op de actualiteit door de nadruk te leggen op de nood aan aandacht voor GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG.

🎶 Ons project genaamd “VIVIAL…Muziek die verbindt” 🎵

heeft als doel het verbreken van het sociaal isolement van ouderen en mensen met een beperking die in zorginstellingen verblijven.
De behoefte aan geestelijke gezondheidszorg is groot, vooral na de coronabeperkingen. Daarom willen we 🎤 muzikanten uitnodigen om optredens en workshops te verzorgen 🎸 in onze instellingen. Hiermee bieden we vermaak en sociale interactie aan mensen die anders weinig of geen contact hebben. Dit zal maandelijks gebeuren in 3 verschillende instellingen voor bejaarden en mensen met een beperking.

Met uw steun kunnen we deze kwetsbare groepen helpen en bijdragen aan hun geestelijke gezondheid. De coronaperiode heeft ons geleerd hoe belangrijk sociaal contact is en hoe eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsproblemen. Laten we samen deze mensen helpen en eenzaamheid bestrijden. Uw steun aan ons crowdfunding-initiatief wordt enorm gewaardeerd. 🙏

Maatschappelijke finaliteit van het hele initiatief

  • Aandacht vragen voor andersvaliden en bejaarden die volledig in sociaal isolement leven in instellingen in onze regio.
  • Er is een GOED DOEL met steunactie verbonden aan ons initiatief. De opbrengsten hiervan worden dan ingezet om muzikanten te sturen naar onze instellingen die ervoor zorgen dat het sociale isolement en eenzaamheid bij nogal wat andersvaliden en bejaarden wordt doorbroken.
  • Hiermee wensen we als cultuurmakers aan te tonen dat muziek (en cultuur in het algemeen) een belangrijke positieve impact heeft op de geestelijke én fysieke gezondheid van patiënten/bejaarden.