Dauwconcert Yves Bondue

Dinsdag 21 juni 2022
Tuin van Kasteel Wallemote – Izegem
10 euro – 5.30 uur (bij zonsopgang!)

Yves Bondue & Peter Paelinck
WXII

We vieren samen de langste dag van het jaar. Een concert bij het krieken van de dag. Zalige muziek bij zonsopgang. We gaan even zitten voor de zonnewende die zich live ontvouwd, met de klanken van Yves Bondue en Peter Paelinck als soundtrack. Inderdaad, je moet er iets voor over hebben, maar de beloning wacht. En je ziet vast een vroege vogel voorbij vliegen!

In 2012 ontstond WXII als de samenwerking tussen musicus/theatermaker Yves Bondue en soundwizzard Peter Paelinck. Zij worden bij elke performance bijgestaan door fotograaf Luc Vanhoucke. WXII evolueerde tot een etnisch-experimenteel soundscape-project, aanvankelijk als een permanente muzikale ode aan de Westhoek, gaandeweg uitgebreid tot een locatieproject. Zij concerteerde en/of maakten audio-opnames in bossen, op vijvers, in kazematten, grotten, een slecht één uur per jaar vrijkomende zandbank op kilometers voor de Belgische kust, op de top van de IJzertoren, in het voor leken normaal niet toegankelijke claustrum van de abdij Sint-Sixtus van West-Vleteren,…

Door middel van hooggeavanceerde opname-apparatuur in combinatie met audiofiele afwerking van door omgevingsgeluiden gegenereerde improvisaties, brengt WXII een ultiem verbond tot stand tussen het primitieve en de beschaving. Daarbij gebruiken zijn westers instrumenten als accordeon en viool, gekoppeld aan een myriade van etnische instrumenten: Turkse ney, Slovaakse fluit, Nepalese dijbeenfluit, klankschalen, didgereedoo en yidaki, kang-ling, Braziliaanse berimbau, duduk,… en eigen instrumenten uit vindmateriaal.

Hun werk resulteerde al in 2 cd-albums, twee fotoboeken met cd, een dubbel-elpee en een reizende fototentoonstelling

Fragment WXII

> KOOP HIER TICKETS