Batjesconcerten

Zondag 19 juni 2022
Batjes Izegem
Parking Roeselaarsestraat 
(aan scoutscafé)
naast Buyck & Dousy Fotografie
Gratis (zonder reservering) – 16 uur

Myrddin & Imre

Myrddin De Cauter, de jongste zoon van multi-instrumentalist Koen De Cauter, is een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Myrddin trok naar Spanje om lessen te volgen bij flamencogrootmeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar… Hij bleek niet zomaar een flamencogitarist te zijn, maar wel een uitzonderlijk talent. Zijn technische virtuositeit, zijn experimenteerdrang en zijn diep lyrisch beleven versmelt hij moeiteloos tot een geheel. Met zijn laatste album ‘Myfyrio’ bewijst hij dat grote flamencovirtuozen niet noodzakelijk uit Spanje hoeven te komen. Myrddins dochter Imre, celliste, debuteerde aan zijn zijde op Gent Jazz 2018. Het ontluiken van een mooie carrière staat in de sterren geschreven. De muzikantenfamilie De Cauter schuift een nieuwe generatie naar voren.

Fragment Myrddin & Imre