Tuinconcerten Krottegem

Zaterdag 25 juni 2022
Tuinconcerten in Krottegem (Roeselare)
NIEUWE LOCATIE >> CAFE BREDA VIVA LA VIE op de O-L-V Markt
Gratis (zonder reservering) – vanaf 14 uur

Het publiek legt een tuinenparcours af en gaat van de ene tuin naar het volgende concert.

14 uur: Tristan Driessens & Michalis Kouloumis feat. Miriam Encinas Laffitte

Violist Michalis Kouloumis (viool / Cyprus) en luitist Tristan Driessens (oed / België) ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013 in Venetië, waar zij onder leiding van Kudsi Erguner deel uitmaakten van het Birûn Ensemble. In 2021 kruisten hun paden zich opnieuw rond Toasaves, het jongste project van Tristan dat de link legt tussen Oosterse en middeleeuwse Muziek. Uit die ervaring ontstond de inspiratie om een nauwere samenwerking aan te gaan met als doel andere muzikale raakvlakken uit te diepen. Zowel Michalis Kouloumis als Tristan Driessens worden beschouwd als jonge meesters op het gebied van klassieke Ottomaanse muziek, zonder evenwel in die traditie geboren te zijn. Daarnaast zijn beide musici van verschillende markten thuis: geleid door hun enthousiasme om voortdurend nieuwe horizonten te exploreren wordt hun werk gekenmerkt door een opmerkelijke muzikale veelzijdigheid.

Tristan Driessens en Michalis Kouloumis krijgen voor dit concert versterking door Catalaanse multi-instrumentaliste Miriam Encinas Laffitte op frame drums (bendir, pandero cuadrado) en Indische dilruba.

Fragment Tristan Driessens en Miriam Encinas

15.30 uur: Jonas Winterland solo

Vanaf najaar 2019 staat singer-songwriter Jonas Winterland – na een sabbatjaar – opnieuw op de planken met een solovoorstelling. Hierin presenteert hij zijn nieuwe songs, aangevuld met een eigenzinnige selectie van bekende en minder bekende nummers uit zijn oeuvre. Tussendoor ontpopt hij zich meer dan ooit ook als een begenadigd verhalenverteller.

17 uur: Malahide

Folkgroep ‘Malahide’ speelt een repertoire van Ierse en Schotse traditionele muziek op traditionele instrumenten; viool (fiddle), accordeon, banjo, bouzouki, mandoline, gitaar en bodhran. Deze muziek is ontstaan vanuit een eeuwenlange traditie van samen musiceren en was vroeger vooral bedoeld om in de pubs dansbare muziek brengen (Ceili).